Ik fiets voor de toekomst van staatloze kinderen in Thailand

Lieve vrienden, familie, en anderen!

Het leven in Nederland staat op zijn kop, die Corona crisis maakt ineens duidelijk hoe belangrijk onderwijs en gezondheidszorg zijn. Ondanks dat het leven hier nu niet altijd makkelijk is, zijn er veel plekken op de wereld waar de problemen nog groter zijn. Niet voor een bepaalde periode, maar altijd.

Een voorbeeld zijn staatloze kinderen in Thailand. Hun ouders zijn als etnische minderheid gevlucht uit Myanmar naar Thailand. Maar daar kregen zij geen verblijfsvergunning, en hun kinderen daardoor ook niet. Daardoor hebben deze kinderen geen recht op onderwijs of gezondheidszorg. Als gevolg worden zij vaak uitgebuit en belanden in de kinderarbeid of zelfs prostitutie.

Ik zet me in om ook in deze tijd deze kinderen te helpen. Help je mee?!

 

***Zie de nieuwsberichten voor meer informatie!***

Laatste blogs

Bekijk alle
07 augustus 2022 Het resultaat Het is inmiddels ongeveer twee jaar geleden dat ik begon met het inzamelen van geld voor staatloze kinderen in Thailand en dat jij daaraan een mooie donatie voor hebt gedaan. Het idee was om vervolgens zelf op reis te gaan naar Thailand en met een fietstocht van een week langs de projecten te gaan om met eigen ogen te zien hoe het geld terecht was gekomen. Deel één van het plan is ruimschoots gelukt. Met de 'batafietsenrace', een estafettetocht van Maastricht naar Groningen, de 'bierproeverij in eigen huis' én een groot aantal andere donaties, is er in totaal 7.296 euro opgehaald voor de Thaise kinderen. Bijna 2x zoveel als het doel van 4.000 en ruim 60% van de totale opbrengst van het Thailand project (11.247 euro door alle deelnemers samen)! Deel twee is helaas niet doorgegaan, vanwege de coronacrisis. De reis naar Thailand is meerdere keren uitgesteld, maar in maart dit jaar helaas definitief afgelast. Hoewel de coronacrisis in het westen onder controle is, geldt dat helaas nog niet voor Thailand. Het is door de fragiele gezondheidszorg en lage vaccinatiegraad daar onverantwoord met een (grote) groep die kant op te gaan. Maar, dat betekent niet dat de inzamelactie voor niets is geweest! Afgelopen maand zijn de cijfers bekend geworden van het totale Thailand project:- 151 nieuwe aanvragen voor een Thaise nationaliteit- 534 aanvragen voor een identiteitskaart voor staatloze kinderen- 100 gezinspakketten voor staatloze gezinnen die getroffen zijn door het coronavirus Een fantastisch resultaat! En hoewel de cijfers in eerste instantie misschien klinken als administratieve formaliteiten, kan dit voor elk van deze kinderen hét verschil maken voor een betere toekomst. Ik ben onwijs trots dat wij daar zo'n grote bijdrage en hebben kunnen leveren.   Voor mijzelf is dit project nu ten einde. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me vooraf vooral verheugde op de reis in Thailand en de sportieve uitdaging daar, en dat ik stiekem best opkeek tegen het inzamelen van geld. Zit mijn omgeving hierop te wachten? Gaat dat niet voelen als bedelen? Gaat het me überhaupt lukken? Vierduizend euro is niet niks.. Maar naarmate ik meer ideëen kreeg voor de activiteiten en ik merkte hoe enthousiast iedereen om mij heen reageerde, kreeg ik steeds meer plezier in het ophalen van donaties. 27 Juni 2020, de dag van de batafietsenrace, is zonder twijfel de mooiste dag van dat jaar geweest. En met de bierpakketten heb ik heel veel mensen weer gesproken, die ik al lang niet meer had gezien. Ik werd een heel gelukkig man door het besef dat er zoveel gulle mensen in mijn omgeving zijn.  Dat de reis niet doorgegaan is, is jammer, maar niet meer dan dat. Het hele project was ook zonder de reis de moeite meer dan waard. Ik heb een bijzondere tijd gehad, en bovenal zijn er honderden Thaise kinderen geholpen door de acties. Namens hen, maar ook zeker namens mij zelf, nog een laatste keer: Hartelijk dank voor de steun!
Lees meer

Laatste donaties

€ 20
07-08-2022 | 11:17

M.

Overgebleven dozen en opvulmateriaal van de bierpakketten verkocht via Marktplaats
Lees meer
Bekijk alle
Delen