Elien cycles for Plan - Thailand

De voorbije jaren heb ik het geluk gehad dat ik al backpackend door Azië en Zuid-Amerika mocht proeven van verschillende culturen, mijn ogen de kost mocht geven aan wondermooie landschappen en het geluk heb gehad om fantastische mensen te ontmoeten. Wat me steeds raakte, was hoe mensen het weinige dat ze hadden toch nog met mij deelden en mij met open armen ontvingen. En ik had steeds het gevoel dat ik onvoldoende kon terugdoen voor hen. Het speelde dan ook al langer door mijn hoofd om iets te kunnen betekenen - een verschil te kunnen maken in het leven van iemand anders. Dit zorgde er dan ook voor dat ik me engageerde om een Plan - kindje maandelijks te steunen. Maar ik wou nog meer doen en toen ik een artikel over Cycle for Plan las, wist ik het: "Dit wil ik doen. Hiervoor wil ik me inzetten en 4000 euro ophalen voor het project!" Deze 4000 euro gaat INTEGRAAL naar het project in Thailand.

Hoe ziet het project er concreet uit en wat gebeurt er nu precies met die 4000 euro?

Met Cycle for Plan - Thailand fietsen we gedurende 7 dagen door Noord-Thailand fietst en bezoeken we verschillende projecten van Plan die gericht zijn op het organiseren van een betere toekomst voor Thaïse meisjes en jongens. De Noordelijke provincie Chiang Mai heeft de grootste groep staatlozen in Thailand. Staatlozen hebben geen nationaliteit en zijn als het ware onzichtbaar. Staatloze kinderen en jongeren lopen aanzienlijk meer risico om te worden uitgebuit, waarbij regelmatig gevallen van kinderprostitutie en kinderarbeid worden gemeld. Plan Thailand werkt hard aan een betere toekomst voor deze staatloze meisjes en jongens. Met het ingezamelde geld (4000 euro per deelnemer) zorgen zij er onder andere voor dat kinderen en jongeren een officiële verblijfsstatus krijgen. Door opleidings- en werkgelegenheidsprogramma’s voorkomen we dat ze gevangen blijven zitten in een uitzichtloze toekomst. Een belangrijk doel is om staatloze meisjes en jongens te beschermen tegen seksuele uitbuiting en kinderarbeid.

Ik heb jullie steun dus hard nodig! Samen kunnen we een verschil maken in het leven van deze kinderen en jongeren en dus is elke donatie meer dan welkom! Alvast een dikke merci om mij, maar vooral Cycle for Thailand te steunen! 

Elien

Laatste donaties

€ 25
09-03-2020 | 19:07

Elien

Bekijk alle
Delen