Jantien fietst tegen seksuele uitbuiting en kinderarbeid

Als communicatiemedewerker bij gendergelijkheidorganisatie WO=MEN houd ik me dagelijks bezig met gendergelijkheid en vrouwenrechten. Alle feiten kan ik zo opnoemen: 35 % van de vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld, wereldwijd gaan meer dan 130 miljoen meisjes niet naar school (door corona nog meer) en activisten worden vermoord omdat zij opkomen voor vrouwenrechten.

Ik heb veel gereisd door Indonesië (zie foto) en Thailand en verhalen over vrouwenrechten vanuit Maleisië geschreven. Nu is het tijd om echt iets terug te doen voor al die lieve vrouwen, mannen en kinderen die ik ontmoet heb en de stap van theorie naar praktijk te maken. Ik ben toevallig geboren in Nederland, kan leven in vrijheid, worden wat ik wil en ik heb toegang tot goede gezondheidszorg. Voor veel kinderen in Thailand is dat niet het geval.

In Thailand zijn meer dan 400.000 mensen staatloos, waaronder veel kinderen. Omdat ze geen officiële status hebben, hebben ze geen toegang tot belangrijke overheidsdiensten zoals gezondheidszorg en vervolgonderwijs. Staatloze kinderen en jongeren lopen aanzienlijk meer risico om te worden uitgebuit, waarbij regelmatig gevallen van kinderprostitutie en kinderarbeid worden gemeld. Wanneer je mij sponsort zorg je ervoor dat kinderen en jongeren een officiële verblijfsstatus krijgen. En opleidings- en werkgelegenheidsprogramma’s kunnen volgen.

Laatste donaties

€ 50
07-07-2020 | 10:15

Joric

🚲 Go Jantien!! 💪
Bekijk alle
Delen